Aktualności

Wielkanoc w Starym Młynie

11.02.2019

WIELKANOC 2019
POBYT W DNIACH 19.04 – 22.04.2019 r.

Wielki Piątek 19.04.19r.

Kolacja:

  • Makaron z łososiem wędzonym i szpinakiem
  • Smażona ryba ze stawów w Kostowie
  • Ziemniaki pieczone w cząstkach
  • Sałatka Caprese
  • Sałatka warstwowa z brokułami i prażonymi migdałami
  • Kolorowe roladki z tortilli
  • Zielone sałaty z tuńczykiem
  • Półmisek swojskich serów z pomidorkami koktajlowymi
  • Pieczywo, masło
  • Kawa, herbata

Wielka Sobota 20.04.19r.

Śniadanie:

Żółty ser, twarożek, jajecznica na maśle, pomidor, ogórek, rzodkiewka, pasta rybna, dżem, płatki kukurydziane z mlekiem, owoce, masło, słodkie bułki, chleb, kawa, herbata

Obiad:

  • Zupa serowa z grzankami
  • Pieczone udka z indyka podane z pieczonymi jabłuszkami
  • Ziemniaki puree z koperkiem
  • Surówka z białej kapusty, surówka z pora
  • Marchewka z groszkiem
  • Deser: Firmowy

Popołudniowa kawa + ciasto 2 p./os.

Kolacja:

  • Zupa gulaszowa z czosnkowymi tostami
  • Półmisek wiejskich wędlin
  • Ryba Po Grecku
  • Sałatka warstwowa z selerem, szynką i żółtym serem
  • Śledzie po cygańsku
  • Pieczywo, domowy smalec
  • Barszczyk z krokietem pieczarkowo-serowym

Niedziela Wielkanocna 21.04.19r.

Śniadanie:

Wielkanocny Żurek na zakwasie, biała kiełbasa na ciepło, jaja w sosie tatarskim, swojskie wędliny, pasztet z królika, chrzan, ćwikła z chrzanem, babka wielkanocna, pomidory, ogórki, masło, pieczywo mieszane.

Obiad:

  • Rosół z makaronem
  • Roladki Śląskie faszerowane
  • Pieczony schab ze szpinakiem
  • Kluski śląskie, ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Surówka z selera, Surówka z czerwonej kapusty
  • Modra kapusta na ciepło
  • Deser: Sernik Tradycyjny

Kolacja:

  • Pieczony udziec z zasmażaną kapustą
  • Ziemniaki pieczone w łupinach
  • Surówka z kiszonego ogórka, jabłka i cebuli
  • Sałatka „Naszej Babci”
  • Terrina ze szpinakiem i wędzoną rybą
  • Galaretki wieprzowe
  • Tatar wołowy z przepiórczym jajem
  • Szaszłyki drobiowo-warzywne
  • Faszerowane pieczarki
  • Koreczki z korniszonów, kukurydzy i papryczek

Poniedziałek Wielkanocny 22.04.19r.

Śniadanie:

Wędliny, żółte sery, twarożek, dżem, pomidory, ogórki, rzodkiewka, zapiekane parówki z żółtym serem, płatki kukurydziane z mlekiem, owoce, masło, pieczywo mieszane.
Kawa, ciasto.

KOSZT MENU CAŁEGO POBYTU 300,00/ os.

SUMA (POBYT W POKOJU 2 OSOBOWYM)

MENU CAŁEGO POBYTU 300,00/ os. x 2 osoby 600,00
POKÓJ 2-OSOBOWY 180,00 zł/pokój x 3 doby 540,00

KOSZT POBYTU 1 PARY ZE ŚWIĄTECZNYM WYŻYWIENIEM 1.140,00

W programie atrakcje:

  • tradycyjne świąteczne menu
  • płonący udziec z dodatkami
  • wieczór z karaoke
  • zwiedzanie zabytkowego Bolesławca i zamku z przewodnikiem
  • wielkanocne atrakcje dla dzieci
  • strzelnica Leśna ( koszt dodatkowy)
  • możliwość zwiedzenia średniowiecznej Byczyny i grodu rycerskiego w Biskupicach (transport własny)
POBIERZ INFORMACJĘ W FORMACIE PDF