Aktualności

11.02.2019

Wielkanoc w Starym Młynie

WIELKANOC 2019
POBYT W DNIACH 19.04. – 22.04.2019 r

Wielki Piątek 19.04.2019

  • Kolacja : Cannelloni że szpinakiem w sosie beszamelowym
  • Smażona ryba ze stawów w Kostowie
  • Ziemniaki pieczone
  • Sałata w sosie vinegre
  • Sałatka warstwowa z brokułami i prażonymi migdałami
  • Kolorowe roladki z tortilli
  • Śledzie w winie po staropolsku
  • Półmisek serów
  • Pieczywo, masło
  • Kawa, herbata

Wielka Sobota 20.04.2019

Śniadanie:

Żółty ser, twarożek, jajecznica na maśle, pomidor, ogórek, rzodkiewka, pasta rybna, dżem, płatki kukurydziane z mlekiem, owoce, masło, słodkie bułki, chleb, kawa, herbata

 Obiad:

  • Krem pomidorowy z makaronem, mozzarellą i bazylią
  • Pieczone udka z kurczęcia faszerowane porem, żółtym serem i prażonym słonecznikiem
  • Ziemniaki puree z koperkiem
  • Surówka z białej kapusty
  • Marchewka z groszkiem
  • Deser: Tiramisu

Popołudniowa kawa + ciasto 2 p./os.

Kolacja:

  • Gulasz węgierski z placuszkami ziemniaczanymi
  • Półmisek wiejskich wędlin
  • Ryba Po Grecku
  • Sałatka z tuńczykiem i selerem konserwowym
  • Kruche babeczki z kolorowymi pastami
  • Pieczywo, domowy smalec z ogórkiem
  • Barszczyk z krokietem pieczarkowo-serowym 

Niedziela Wielkanocna 21.04.2019

Śniadanie:

Wielkanocny Żurek na zakwasie, biała kiełbasa na ciepło, jaja w sosie tatarskim, swojskie wędliny, pasztet z królika, chrzan, ćwikła z chrzanem, babka wielkanocna, pomidory, ogórki, masło, pieczywo mieszane.

Obiad:

  • Rosół z makaronem
  • Roladki Śląskie faszerowane
  • Pierś z kurczaka ze szpinakiem i serem feta
  • Kluski śląskie, ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Surówka z selera, Surówka z marchewki
  • Modra kapusta na ciepło
  • Deser: Sernik Tradycyjny

Kolacja:

  • Szaszłyki drobiowo-warzywne
  • Schab z morelą
  • Ziemniaki pieczone
  • Surówka z pora, surówka z kapusty pekińskiej
  • Sałatka z wędzonym kurczakiem
  • Ruloniki z szynki z musem chrzanowym
  • Galaretki drobiowe
  • Tatar wołowy z przepiórczym jajem
  • Roladki z wędzonego łososia

Poniedziałek Wielkanocny 22.04.2019

Śniadanie:

Wędliny, żółte sery, twarożek, dżem, pomidory, ogórki, rzodkiewka, zapiekane parówki z żółtym serem, płatki kukurydziane z mlekiem, owoce, masło, pieczywo mieszane.

Kawa, ciasto.


 

KOSZT MENU CAŁEGO POBYTU 300,00/ os.

SUMA (POBYT W POKOJU 2 OSOBOWYM)

MENU CAŁEGO POBYTU 300,00/ os. x 2 osoby 600,00
POKÓJ 2-OSOBOWY 180,00 zł/pokój x 3 doby 540,00


 
KOSZT POBYTU 1 PARY ZE ŚWIĄTECZNYM WYŻYWIENIEM 1.140,00


 

W programie atrakcje:

  • tradycyjne świąteczne menu
  • płonący udziec z dodatkami
  • wieczór z karaoke
  • zwiedzanie zabytkowego Bolesławca i zamku z przewodnikiem
  • wielkanocne atrakcje dla dzieci
  • strzelnica Leśna ( koszt dodatkowy)
  • możliwość zwiedzenia średniowiecznej Byczyny i grodu rycerskiego w Biskupicach

    (transport własny)
POBIERZ INFORMACJĘ W FORMACIE PDF